sifon APA cu DUH

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor Iasi, str. Toma Cozma, nr. 11, cod 700554 www.anpc.gov.ro

Prelucrare de Date cu Caracter Personal

Eroul Apa cu Duh

Maraton Eroul Apa cu DuhULTRAMARATONUL CU DUH 24 de ore / 181 km
Radauti-Iasi, 12 martie 2015
SUPERPUTERILE SUPEREROILOR – Ioan Alexandru Strugariu – Eroul Apa cu Duh

 

Argument:
"Orice român ar trebui să-și crească românii" - Părintele Nicolae Tănase, Valea Plopului
 
Cauza:
Pro Vita este locul pe care copiii din Valea Plopului il numesc "acasa"
În Valea Plopului, de 20 de ani, funcționează o altă Românie. O Românie care uimește. Una a generozității și dragostei, o Românie care are nevoie în continuare de susținere ca să meargă mai departe.
Copiii abandonați sau orfani, mame tinere în situații limită, cei săraci sau fără casă, indiferent de vârstă, formează împreună Pro Vita, familia de care au nevoie ca să ajungă sau să revină pe drumul lor. Rolul asociației este să le ofere sprijin, o casă și mai ales sentimentul de familie pentru că acasă e cel mai important loc.
Complexul ridicat la Valea Plopului – exclusiv din donații oferite de oameni bogați nu doar material ci și spiritual, include aici o bibliotecă, o mică bisericuță, o brutărie, o tipografie, o sală pentru întâlniri și desigur, case de locuit pentru cei aflați aici – un mini-orășel.
"Sensibilitatea nu se pierde niciodată. Ea există, genetic o purtăm în noi, drept pentru care important este cum avem grijă de această sensibilitate, cum o educăm începând cu primii ani de viată", Părintele Nicolae Tănase, Valea Plopului.

Obiectivele Pro Vita:

1. Programe de asistență socială pentru copii orfani sau abandonați și mame tinere singure. Primul pas - le oferim locuință în casele asociației sau în familii din cele două sate.
2. Reintegrarea socială a copiilor străzii și a celor abandonați în spitale. Primul pas - recuperare fizica și psihică.
3. Integrarea în comunitate a tinerilor peste 18 ani nevoiți să părăsească orfelinatele. Primul pas - sprijin pentru învățarea unei meserii.
4. Protecția tinerelor mame respinse de familie. Primul pas - susținere pre și post-natală.

De ce Apa cu Duh?
Apa, este principala sursă de echilibru și miscare pentru cei care se alatură cauzei. Apa mișcă, apa susține viața, apa hidratează, apa înseamnă viață – o viață mai bună la care copiii din Valea Plopului speră.
Concept: Un supererou are nevoie de o superputere: Apa cu Duh

Mecanism Campanie:
Ioan-Alexandru Strugariu va alerga în martie într-un ultramaraton de 181 km., unic în România, aproape imposibil de dus de corpul uman, pentru o cauză nobilă: strângerea de fonduri pentru finalizarea construcției centrului social de la Vălenii de Munte, care va oferi copiilor din tabără cazare și masă în oraș, facilitându-le accesul la continuarea studiilor la liceu.
Investirea în scopuri nobile are puterea de a da o șansă unor suflete pure, unor copii, care ulterior au puterea de a învăța și de a-și spune cuvântul într-o societate care pe viitor are nevoie de ei: pot ajunge medicii care ne vor trata gratuit părinții sau poate chiar pe noi, pot fi viitorii dascăli, pot fi viitorii specialiști pe care să ne bazăm.

Investind în această cauză investim în viitorul nostru.
Se dorește, ca pe parcursul maratonului, Supereroul Apa cu Duh să fie insoțit de cât mai mulți binevoitori. Fiecare binevoitor, care se va alătura cauzei, va fi susținut de către grupul său de prieteni, grup care va dona câte 10 Lei pentru fiecare kilometru parcurs. Supereroul susținut de fiecare grup poate alerga pe orice distanță dorește. Se vor crea "puncte de alăturare" în următoarele orașe/sate/comune: Rădauți, Suceava/ Fălticeni/ Pașcani/ Tg. Frumos etc.
Grupul care va strânge cea mai mare sumă pentru kilometrii parcurși de persoana pe care o susține va înmâna premiul.
Cum un supererou are nevoie, mereu, de o superputere secretă, Apa cu Duh este "vectorul" care îi va pune în mișcare pe cei ce vor participa la maraton.
Orice pas ajută!
 
Superputerea Supereroului:
Cine sunt eu și de ce mi-am permis să jonglez cu corpul meu până la limita epuizării? Un om normal care, de aproximativ trei ani, a descoperit cum poate să
aducă o schimbare în bine, prin intermediul dorinței sale de a se autodepăși. Din acel moment am început să alerg distanțe din ce în ce mai lungi pentru cauze cu adevărat importante. După câteva semimaratoane, maratoane și ultramaratoane am ajuns aici, la distanța de 181 km, însă eu sunt cel mai puțin important în acest joc al distanțelor. Eu alerg cu gândul că trebuie să ajung la capăt, indiferent unde va fi acesta, în schimb, CAUZA și VOI cei care citiți aceste rânduri, sunteți cei mai importanți! Voi sunteți în spatele meu, voi sunteți cei de la care imi iau energia, concentrarea și voința, voi sunteți cei care puteți face bine, ajutând copiii de la Valea Plopului! La Valea Plopului şi la Valea Screzii, din durerea unora şi din iubirea altora s-a născut o lume mai puternică decât celelalte. Peste 350 de copii din familii cu mari probleme sociale, copii abandonați în spitale cu deficiențe, în curs de recuperare prin plasare în mediul familial, copii ai străzii, tineri alungați din orfelinate după împlinirea vârstei de 18 ani, au găsit o familie în micul "sat" al asociației Pro Vita.

Cum poti tu sa ma ajuti?
Încurajându-mă, citind și distribuind povestea copiilor din Valea Plopului, adunând împreună cu noi oameni și companii, resurse și fonduri pentru copiii care n-au văzutpână acum decât minusuri.
Eu am inceput cu Apa cu Duh! (Ioan-Alexandru Strugariu – Supereroul Apa cu Duh)
Orice sprijin este binevenit. Orice ajutor, fie el cât de mic poate crește împreună cu bunăvoința altor supereroi deoarece în fiecare dintre noi există dorința de a face fapte bune. Implicarea Mass media, a primăriilor, implicarea civică – toate pot contribui la visul nostru - un vis de a aduce zâmbetul în sufletele copiilor care au nevoie de noi și de care vom avea noi nevoie pe viitor.

Ce vă propunem?
Vă propunem să ne facem bine și să ne întoarcem la normalitate, către copii.
Să ducem mai departe esența poporului român și să fim o Românie care rezista.
 
Vă propunem să fiți eroii noștri!


Mai multe din aceasta categorie: « Sifonul "Apa cu Duh" in media